Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Οι σοροί οκτώ βρεφών βρέθηκαν στον κήπο σπιτιού




Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντουέ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους φερόμενους ως γονείς των οκτώ νεογνών που βρέθηκαν νεκρά στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη βόρεια Γαλλία.Η μητέρα κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ανηλίκων». Ο πατέρας κατηγορείται για «μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων».
Πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ ο πατέρας τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο.
Οι σοροί των οκτώ νεογέννητων βρέθηκαν σε χωριό της Γαλλίας. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στο χωριό Βιλέρ Ο Τέρτρ, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Τα οστά δύο βρεφών ήταν θαμμένα στον κήπο τους.
Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν αναζήτησαν το ζευγάρι , που ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, και πλέον κατοικούσαν 1,5 χιλιόμετρο μακριά.
Τα εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν εκεί τις σορούς άλλων έξι νεογέννητων. Ήταν κρυμμένα και τυλιγμένα σε μαύρες πλαστικές σακούλες. Η αστυνομία συνέλαβε το ζευγάρι, που οι αρχές από την πρώτη στιγμή πίστεψαν πως είναι οι γονείς των βρεφών, ενώ πραγματοποιείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των μωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι έχει δύο μεγάλες κόρες και εγγόνια. Ο πατέρας, 50 ετών, είναι οικοδόμος και η μητέρα, 40 ετών, βοηθός νοσοκόμας. Γείτονες που τους γνωρίζουν πολλά χρόνια μιλούν για δύο αγαπητούς ανθρώπους, με προσφορά στην τοπική κοινωνία του ήσυχου χωριού και άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας. H εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρει πως δυο από τα μωρά μπορεί να ήταν θαμμένα εκεί για περισσότερο από 20 χρόνια.
Παρόμοια υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Μάρτιο, όταν μια γυναίκα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τα έξι νεογέννητα παιδιά της ενώ τον περασμένο χρόνο μία άλλη γυναίκα καταδικάστηκε για το θάνατο τριών βρεφών της.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: