Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ξένα ΜΜΕ: «Ο ελληνικός τουρισμός σε κρίση»




Τα διεθνή ΜΜΕ σχολίασαν τις επιπτώσεις τις απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων καθώς και τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Μεταφορών το πρωί.
Συγκεκριμένα το BBC ανέφερε: « Η απεργία που σήμερα βρίσκεται στην τέταρτη μέρα έχει παραλύσει την Ελλάδα καθώς τα βενζινάδικα έχουν ξεμείνει από καύσιμα, παρακινώντας τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους». Σχολιάζοντας μάλιστα τη διαμαρτυρία των οδηγών βυτιοφόρων έξω από το Υπουργείο Μεταφορών το ξένο δίκτυο ανέφερε: « Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών όταν οι απεργοί προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν τα κάγκελα και να μπουν στο Υπουργείο». Χαρακτηριστικά, το BBC αναφέρει πως το μέτρο της επίταξης:«χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πολέμου ή φυσικών καταστροφών».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το CNN που εκτός από τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει: « Οι κρατήσεις των τουριστών για τις καλοκαιρινές διακοπές από τις γειτονικές χώρες πάγωσαν εξαιτίας της απεργίας. Χιλιάδες τουρίστες από την Ρωσία, την Βουλγαρία και την Σερβία που ταξίδευαν με αυτοκίνητο παραμένουν καθηλωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα».
Η γαλλική εφημερίδα « Le Monde» με τον τίτλο: «Η Αθήνα επιτάσσει τους οδηγούς φορτηγών για να τελειώσει η απεργία» μιλά για την επιδείνωση της τουριστικής κίνησης λόγω της απεργίας εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν ενώ αναφέρεται και στις επιπτώσεις της στην ήδη «χτυπημένη» οικονομία της χώρας. Μάλιστα και αυτή σημειώνει ότι πολλοί τουρίστες έχουν ακυρώσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με το τίτλο: « Ξέμειναν από καύσιμα οι τουρίστες στην Κρήτη» αναφέρεται στις δηλώσεις του τουριστικού κλάδου που μιλά για μια κατάσταση καθημερινής τρομοκρατίας και την οργή τόσο των ελλήνων όσο και των ξένων τουριστών.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: