Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ισραήλ: «Νόμιμος ο αποκλεισμός της Γάζας»


Το Ισραήλ υπεραμύνθηκε την Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, του δικαιώματός του να προβαίνει σε "αντίποινα" εναντίον οποιουδήποτε σκάφους επιχειρεί να "παραβιάσει" τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.

"Κανένα σκάφος δεν μπορεί να παραβιάσει αυτό τον αποκλεισμό, είτε πρόκειται για πολιτικό σκάφος είτε για στρατιωτικό, αν παραβιαστεί ο αποκλεισμός υπάρχουν αντίποινα", δήλωσε μία υπεύθυνη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, η Σάρι Ρουμπινστάιν, απευθυνόμενη στην επιτροπή που συνεδριάζει στη Γενεύη για να εξετάσει την εφαρμογή του Διεθνούς Συμφώνου του ΟΗΕ για τα αστικά και τα πολιτικά δικαιώματα.

"Ο αποκλεισμός είναι εντελώς νόμιμος, βάσει του διεθνούς δικαίου (...) μπορεί να επιβληθεί θαλάσσιος αποκλεισμός", επέμεινε η Ρουμπινστάιν.

Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ ένα λιβυκό πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα, ναυλωμένο από το Ίδρυμα Καντάφι, πλέει προς την περιοχή.

Υπεραμυνόμενος της στρατιωτικής επιχείρησης που είχε εμποδίσει την άφιξη ενός πρώτου στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια στα τέλη Μαΐου, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ στη Γενεύη Ααρών Λέσνο-Γιάαρ δήλωσε πως "από τους εννέα νεκρούς (στη διάρκεια της επιχείρησης), οι επτά είχαν εκφράσει την επιθυμία να πεθάνουν πάνω στα πλοία αυτά".

"Δεν είναι αγωνιστές της ειρήνης, αλλά αγγελιαφόροι του θανάτου", πρόσθεσε.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: