Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

«Εθνικό σχέδιο» ζητά ο Ευ. Βενιζέλος



Την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου με απώτερο στόχο να βγει η χώρα από την κρίση στο τέλος του 2013-14 και να μην χρειαστεί να καταφύγει πάλι στον μηχανισμό στήριξης εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να ξεπερνά τον θεματικό αλλά και τον χρονικό ορίζοντα του μνημονίου και το οποίο θα έχει στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Παράλληλα, τονίζει ότι το μνημόνιο «μας βοήθησε ως χώρα να πάρουμε πιο γρήγορα σημαντικές αποφάσεις».
Αναφορικά με την ένταση που παρατηρείται με την Τουρκία δεδομένης της παρουσίας στο Αιγαίο των ερευνητικών σκαφών Πιρι Ρέις και Τσεσμέ, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά συγκεκριμένη στρατηγική που να εφαρμόζεται με συστηματικό τρόπο.
Σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα με κανόνες και όχι ξέφραγο αμπέλι».
Τέλος, σε ερώτημα ότι η ταύτισή του με τον Γ. Παπανδρέου μπορεί να του κοστίσει στο πολίτικό του μέλλον, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι είναι «ταυτισμένος με την εθνική προσπάθεια που δεν αφήνει περιθώριο για μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς». Και διευκρινίζει: «Άλλωστε, ό,τι κάνω, το κάνω πάντοτε στο όνομα των πεποιθήσεων και των προτάσεών μου».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: