Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αρκούδα επιτέθηκε σε 64χρονη γυναίκα


«Τύχη Βουνό» είχε μια 64χρονη γυναίκα στη Βουλγαρία όταν σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα δόντια της μανιασμένης αρκούδας που της επιτέθηκε.
Η γυναίκα είχε πάει στο βουνό για να μαζέψει μανιτάρια με την αδερφή της. Ξαφνικά άκουσε από το πυκνό δάσος τον βρυχηθμό της αρκούδας η οποία όρμησε στην άτυχη 64χρονη, την έριξε στη γη και άρχισε να τη δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Η αδερφή της γυναίκας παρά το σοκ δεν τα «έχασε» και αντέδρασε άμεσα. Άρχισε να πετά πέτρες πάνω στην αρκούδα και να φωνάζει ώσπου κατάφερε να απομακρύνει το ζώο από την αδερφή της που βρισκόταν αιμόφυρτη στο έδαφος. Η γυναίκα ήταν αναίσθητη με πολυάριθμα τραύματα. Όμως το σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου δεν σταμάτησε εδώ: η αρκούδα ξαναγύρισε για να αποτελειώσει το θύμα της και η αδερφή της γυναίκας αναγκάστηκε να την αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά.


Η γυναίκα νοσηλεύεται τώρα εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή αφού παρά το γεγονός ότι έφερε πολυάριθμα τραύματα, κανένα ζωτικό όργανο δεν πειράχτηκε.


Η συγκεκριμένη αρκούδα που επιτέθηκε στην άτυχη 64χρονη ήταν εδώ και τρείς μήνες ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων του χωριού.Στο μεταξύ, ο αριθμός των αρκούδων στη βουλγαρική Ροδόπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικολογικών οργανώσεων του Σμόλιαν, κυμαίνεται από 280-300 ζώα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακίνδυνα.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: