Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στην ψηφιακή εποχή της ΤV


Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης μπαίνει σήμερα και η Αττική με την έναρξη ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού.
Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι της Digea, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση για τα ιδιωτικά κανάλια, οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ενώ θα τους παρέχεται και η δυνατότητα αμφίδρομων υπηρεσιών. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας. Οι κάτοικοι των δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής σήματος από την Αίγινα θα μπορούν να δουν τα ιδιωτικά κανάλια μόνον εφόσον έχουν προμηθευθεί τους απαραίτητους αποκωδικοποιητές.
Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης προσφέρεται χωρίς κανένα απολύτως κόστος, ενώ για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτούνται μόνο οι αποκωδικοποιητές, το κόστος των οποίων ξεκινά από τα 40 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: