Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ανεβάζουν τη θερμοκρασία Εργασιακά - Ασφαλιστικό


Ανοιχτό άφησε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος το ενδεχόμενο κάποιων βελτιωτικών διορθώσεων στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις.

Κατά τις συναντήσεις που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, ο κ. Λοβέρδος, δεν απέκλεισε -σύμφωνα με πληροφορίες- κάποιες βελτιωτικές διορθώσεις όπως η αύξηση του χρόνου προειδοποίησης των υπό απόλυση εργαζομένων και η μεγαλύτερη αποζημίωση για όσους έχουν μακρά προϋπηρεσία.

Εξάλλου, το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Εργασίας φέρεται να επέλεξε τη διαδικασία αυτή, και όχι την άμεση προώθηση του Διατάγματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκείμενου να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, οι αλλαγές στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό, προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ενδεχόμενο νέων διαρροών, καθώς αρκετά στελέχη εκφράζουν την αντίθεση τους, σημειώνοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται απο την κοινωνία".

Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή, καθώς αν υπάρξουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν, θα τεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν ακόμη και την προσφυγή στις κάλπες αν καταγραφούν πολλές απώλειες στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, την Τετάρτη. '

'Η κυβέρνηση, όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο και στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δε θα διστάσουν να διαπράξουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του λαού στο Ασφαλιστικό και το Εργασιακό.'', σχολίασε με ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: