Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Μουστοκούλουρα Ν0.01 (μαλακά)



Υλικά

1.250 γρ αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
1 1/2 φλυτζ. πετιμέζι
1 3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κουταλιές αμμωνία
2 κουταλιές σόδα
1/2 κουταλιά κανέλα
στην μύτη απο το κουταλάκι γαρύφαλλο
1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, 2 3/4 φλυτζάνια νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η αμμωνία και η σόδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Στρώνουμε την λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και τα
βάζουμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να ψηθούν στον ατμό τους. Βάζουμε το σκεπασμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.
Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να τραβήξουν τα κουλουράκια τον ατμό τους, βγάζουμε το μεγαλύτερο ταψί, τα βάζουμε σε πιατέλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Εάν τα φτιάξετε παρακαλώ βάλτε εντυπώσεις και φωτογραφίες εαν είναι δυνατόν γιατί εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβω να τα φτιάξω.
Καλή επιτυχία !!!!

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2257&Itemid=49

Δεν υπάρχουν σχόλια: