Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ KERRYGOLD REGATO CLASSIC









Προετοιμασία: 10'- Χρόνος Μαγειρέματος: ½ ώρα - Εύκολη...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ
• 150γρ. KERRYGOLD Regato classic τριμμένο • 1 πακέτο ριγκατόνι • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 600γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες • ½ φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσαμικό • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας • 3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζετε τα ζυμαρικά σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και

παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα.



2 Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.



3 Σβήνετε με το ξύδι, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να μαγειρευτούν οι πιπεριές και να χυλώσει ελαφρά ή σάλτσα.



4 Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε για λίγο ταρακουνώντας το τηγάνι, προσθέτετε τον μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα καρύδια.



5 Μοιράζετε τα ριγκατόνι σε πιάτα, πασπαλίζετε με μπόλικο Kerrygold Regato classic τριμμένο και σερβίρετε αμέσως.




Μυστικό: Αντί για πιπεριές Φλωρίνης μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα σας με 2 ή 3 χρώματα πιπεριάς.













http://www.optima.gr/page/default.asp?la=1&id=598&pl=76&pk=227&ap=75

Δεν υπάρχουν σχόλια: