Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έκτροπα και τραυματίες στο Σύνταγμα..











Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί έξι τραυματισμοί πολιτών, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δεκαοκτώ προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις…

Ωστόσο, μετά το σκηνικό έντασης που επικράτησε το μεσημέρι στο Σύνταγμα η ηρεμία έχει επανέλθει.

Ο «πόλεμος» των ΜΑΤ με τις ομάδες των «κουκουλοφόρων» είναι σε …ανακωχή και το Σύνταγμα έχει αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει τη μορφή των προηγούμενων ημερών, με τους αγανακτισμένους να βρίσκονται εκεί και να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Νωρίτερα, το σκηνικό "έντυσαν" βόμβες μολότοφ, "κατεβασμένες" τζαμαρίες, φωτιές και χειροβοβμίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 14:00 στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, όταν μία ομάδα ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά της Αθήνας, με τις συμπλοκές πραγματοποιούνται στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, την Βουκουρεστίου, τη Σταδίου και την Όθωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντεξουσιαστές την ώρα που έσπασαν τζαμαρία γνωστού ταχυφαγείου που στεζάγεται στην πλατεία απευθυνόμενοι στους υπαλλήλους τους ρώτησαν "γιατί δουλεύετε και δεν απεργείτε"!

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί έξι τραυματισμοί πολιτών και 21 αστυνομικών. Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι και μια γυναίκα με λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο "Αλεξάνδρα", ενώ τρεις ακόμη μεταφέρθηκαν στο "Σωτηρία", οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Και οι έξι έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.






http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/63216/ektropa-kai-traymaties-sto-syntagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: