Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Αρακάς Λεμονάτος



Συστατικά

2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο. κρεμμύδι κομμένο φέτες
1/2 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κιλό αρακά
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. χυμό λεμόνι



Οδηγίες

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/3 φλ. από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2'.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σωτάρουμε για άλλα 4'.
Βάζουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, 1 1/2 φλ. νερό, τα καρότα, το μάραθο και το αλατοπίπερο.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.
Προσθέστε 1/2 φλ. νερό ακόμα, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό για άλλα 10', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μάραθο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαραθόριζα (φινόκιο). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κόψετε λεπτές φέτες το φινόκιο και να το βάλετε να σωταριστεί μαζί με τα κρεμμύδια για 5'.
Αν το φαγητό σας φαίνεται νερουλό, δυναμώστε τη φωτιά στο τέλος για να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε φρέσκα κουκιά ή φασολάκια








http://www.sintagespareas.gr/sintages/arakas-lemonatos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: