Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τρίπολη - Μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων



Η πόλη της Τρίπολης γέμισε σήμερα με ένστολους άνδρες, καθώς πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες και ογκωδέστερες συγκεντρώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου και ορίστηκε το ραντεβού, περί τα 1.000 άτομα από όλη την Πελοπόννησο, προχώρησαν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χρήστος Φωτόπουλος προβλέπει, «κάθετες και ισοπεδωτικές μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα για αποδοχές, συντάξεις και πρόσθετες παροχές, καθώς και σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Οι ένστολοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκεί παρέμειναν για 45 λεπτά της ώρας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, επιδίδοντάς του ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας στους ένστολους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο νέος θεσμός που εκπροσωπεί, αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανάγκες όλων των πολιτών, σημειώνοντας πως αυτή την ώρα κανείς δεν πρέπει να κάνει κανένα διαχωρισμό πολιτών.


Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ως Περιφέρεια προσπαθούμε να βοηθήσουμε καλύπτοντας τις αδυναμίες που υπάρχουν, γιατί χωρίς ασφάλεια η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη μπαίνει σε δύσκολους δρόμους. Είμαστε μια Περιφέρεια με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αυτό το χρωστάμε στα στελέχη που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε προσφορά».





http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/60014/tripolh-megalh-se-ogko-sygkentrwsh-diamartyrias-enstolwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: