Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σνίτσελ κοτόπουλο φούρνου







Υλικά για 4 άτομα...

4 φιλέτα κοτόπουλο (από στήθος) ή φιλέτα από μοσχαρίσιο κρέας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Για το πανάρισμα:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια φρυγανιά
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
3 αβγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ούζο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να ανοίξει πολύ καλά τα φιλέτα ή διαφορετικά χτυπήστε τα εσείς με το ειδικό εργαλείο για να πλατύνουν. Χαράξτε λίγο τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές για να μην χαλάσει το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Αλατοπιπερώστε.
Χτυπήστε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας, την πάπρικα και το ούζο μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και σε ένα άλλο μεγάλο πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Παίρνετε το πρώτο φιλέτο και το αλευρώνετε καλά. Το τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια το περνάτε από το μίγμα των αυγών και από τις δύο πλευρές. Τέλος το περνάτε από τη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί με φρυγανιά και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα άλλα φιλέτα.
Αλείφετε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και βάζετε τα φιλέτα μέσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, γυρίζετε τα σνίτσελ σας ανάποδα, προσθέτετε στο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, και ψήνετε για άλλα 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Συνοδέψτε με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !


Δεν υπάρχουν σχόλια: