Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

φέτα λεμόνι στην μπύρα!!! γιατί την βάζουμε???

O λόγος που οι Μεξικανοί βάζουν μία φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να απωθούν τις μύγες.( Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων!)
 
αυτό από ένα φίλο και ωάχνοντας βρήκαμε ότι :


Έχει αναρωτηθεί κανείς όταν παραγγέλνει μια Corona γιατί στο στόμιο υπάρχει μία σφηνωμένη φέτα λεμόνι; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένη την απάντηση «απλά για την γεύση» και συνεχίζουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ξανθιά ελαφριά καλοκαιρινή μπύρα.
Πίσω από αυτήν την φέτα λεμόνι όμως κρύβονται αρκετές ιστορίες. 
Η επιστημονική ομάδα του  «το ήξερες αυτό;» ερεύνησε το θέμα προσπαθώντας να λύσεις τόσο την δική της απορία όσο και την δική σας. 

Για όσο δεν ξέρετε την επιστημονική μας ομάδας ας τους συστήσουμε αφού είμαστε στην πρώτη μας ανάρτηση. Ο πρώτος από τους τρεις ερευνητές μας είναι ο ΜΥΘΟΛΟΓΟΣ, ειδικεύεται σε μύθους και θρύλους και συνήθως τους υποστηρίζει. Είναι λίγο στο κόσμο του αλλά πολλές φορές θα ψάξει για πολλές εναλλακτικές απαντήσεις. Ο δεύτερος είναι ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ. Οι φίλου τον φώναζαν έτσι διότι ασχολείται τόσο με την επιστήμη που τελικά έχει μείνει μόνος του. Τρίτος στην παρέα των ερευνητών μας είναι ο ΕΥΛΟΓΟΣ. Έλεγαν να τον βγάλουν ΛΟΓΙΚΟ αλλά όπως είναι λογικό δεν του άρεσε και το έκανε ΕΥΛΟΓΟΣ. Αυτός συνήθως πιστεύει αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι.
Ας αφήσουμε τις συστάσεις όμως και να δούμε τι μας είπαν οι τρεις ερευνητές μας για την ερώτηση που θέσαμε εξ’ αρχής:

Ο ΜΥΘΟΛΟΓΟΣ:
 Όπως σε πολλά πράγματα στην ζωή μας, υπάρχουν απαντήσεις που βασίζονται σε θρύλους και μυθεύματα και άλλες που αντιστοιχούν στην αλήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν ο θρύλος αναφέρει πως οι Μεξικανοί (αυτοί που πρωτοέφτιαξαν την Corona το 1925) έβαζαν την φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας για να μην μπαίνουν μέσα οι μύγες.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ:
Φυσικά όπου υπάρχει ένας θρύλος, σίγουρα θα υπάρχει και μια επιστημονική εξήγηση.  Οι μεξικανοί χρησιμοποίησαν το λεμόνι στο στόμιο της μπύρας με σκοπό την καλύτερη υγιεινή. Όπως είναι γνωστό η οξύτητα σκοτώνει τα βακτηρίδια. Έτσι λέγετε πως απλά σκούπιζαν με το λεμόνι  το στόμιο για να είναι πιο καθαρό.

Ο ΕΥΛΟΓΟΣ:
Είναι προφανές. Σε μια ελαφριά μπύρα όπως η Corona έβαζαν το λεμόνι ή το λάιμ για την γεύση. Άλλωστε αυτό δεν κάνουν σε τόσο ποτά στην κεντρική Αμερική; Απορώ πως το συζητάμε κι άλλο αυτό το θέμα. 
 
 
 
πηγή http://toikseresauto.blogspot.com/2010/07/corona.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: