Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"Η επίθεση κόβει τα εισιτήρια και η άμυνα χαρίζει τους τίτλους"

Ο τίτλος είναι λεγόμενα των Αμερικανών και ο Ολυμπιακός τα ακολουθεί κατά γράμμα, καθώς η επίθεση με "μπροστάρη" τον Κέβιν Μιραλάς βγάζει... φωτιές και η άμυνα του διατηρεί σε τροχιά τίτλου. Αλλωστε είναι φυσικό επόμενο αφού με καθοδηγητή το "θωρηκτό" Ολοφ Μέλμπεργκ οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχτεί μόλις 9 γκολ σε 18 παιχνίδια, με αποτέλεσμα η άμυνα να συγκαταλέγεται στην τρίτη κορυφαία, με τις Πόρτο και Σαχτάρ να έχουν την πρωτιά.

Τα "ερυθρόλευκα" μετόπισθεν διανύουν μια εκπληκτική σεζόν στην Σούπερ Λιγκ μετρώντας στο παθητικό τους μόλις εννέα τέρματα σε σύνολο 18 αγώνων, δηλαδή ένα γκολ κάθε δυο αγώνες. Ωστόσο, η Πόρτο και η Σαχτάρ κρατούν τα ηνία στις καλύτερες άμυνες, αφού έχουν δεχτεί μόλις επτά τέρματα στο πρωτάθλημά τους, σε 16 αγώνες οι "Δράκοι" και σε 19 αγώνες οι Ουκρανοί.

Συγκρίνοντας τα πρωταθήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σκωτία, Τουρκία, Ελβετία και Αυστρία, οι Πειραιώτες διαθέτουν την κορυφαία αμυντική επίδοση, ενώ διαθέτει μια από τις πιο παραγωγικές επιθετικές γραμμές αφού εκεί έχουν 37 τέρματα ενεργητικό, δηλαδή κάτι παραπάνω από δυο γκολ ανά παιχνίδι.

Το εντυπωσιακό στατιστικό, όμως, για τον Ολυμπιακό δεν σταματά εδώ! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δεχτεί τα έξι γκολ σε τρεις αναμετρήσεις και συγκεκριμένα με Ηρακλή (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Πανσερραϊκό (εντός), άρα στα υπόλοιπα ματς είχε παθητικό 15 γκολ σε μόλις τρία ματς. Πραγματικά εκπληκτική απόδοση!!!

Οσον αφορά και τις αποδόσεις των ομάδων στα υπόλοιπα πρωταθλήμα, στην Πρέμιερ Λιγκ την καλύτερη άμυνα έχουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι με 19 γκολ παθητικό, στο Καμπιονάτο η Ίντερ με 17 παρότι παραπέει, ενώ στο Σαμπιονά η Ρεν με 12 τέρματα. Στην Μπουντεσλίγκα η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ και ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο μετρά 11 γκολ παθητικό, ενώ τα ίδια γκολ έχει δεχτεί και η πρωτοπόρος της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Μπαρτσελόνα.

Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ έχει την καλύτερη αμυντική απόδοση με 17 τέρματα και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που τα γκολ πέφτουν "βροχή", την ίδια ώρα που στην Σκωτία η Σέλτικ έχει δεχτεί 14. Την επίδοση του Ολυμπιακού απειλεί η πρωτοπόρος του τούρκικου πρωταθλήματος, Τράμπζονσπορ, μετρώντας 10 γκολ παθητικό και στην Ελβετία η Σιόν με 18. Τέλος στο αυστριακό πρωτάθλημα η καλύτερη άμυνα ανήκει στην Σάλτσμπουργκ με 13 τέρματα.

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=26813

Δεν υπάρχουν σχόλια: