Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

σπανούλης στο ΟΑΚΑ

Τα ψέματα τελείωσαν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή το 11Χ11 και άρχισαν να ακονίζουν τα ξίφη τους για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι καμίνι, για δύο λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το προφανές, αφού όποια ομάδα νικήσει κάνει σημαντικό βήμα για την πρώτη θέση της περιόδου. Ο άλλος για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ.
.
Δείτε στιγμιότυπα από τους δύο μονομάχουςι κ
ατά μεγάλο βαθμό και τον τίτλο, καθώς το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ, δύσκολα σπάει. Από κει και πέρα, η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βάλει μπαρούτι στο ντέρμπι της Τετάρτης. Η μεταγραφή του «Kill Bill» στον Ολυμπιακό ήταν το μεγαλύτερο «ντιλ» του καλοκαιριού και μια απο τις μεγαλύτερες μετακινήσεις που έχει γίνει ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» Παλιότερα ήταν οι Οικονόμου, Παπανικολάου, Ράτζα, Πάσπαλι και πολύ άλλοι που ένιωσαν για τα καλά τι σημαίνει να πηγαίνεις στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ομοίως και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έστω και αν η περίπτωση του είναι διαφορετική με την έννοια ότι στον Ολυμπιακό δεν έπαιξε ποτέ, αλλά πήγε ως προπονητής.








Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δύσκολα για τον Σπανούλη με την έννοια ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον αποδοκιμάσει μέχρι εκεί, που δεν πάει, γιατί θεωρεί «εκτός λογικής» την μετακόμιση του στον Ολυμπιακό. Πλέον κάθε παίκτης, που πηγαίνει από την μία ομάδα στην άλλη δίνει εκ των πραγμάτων μια μαχαιριά στην καρδιά του κόσμου. Όσο για την περίπτωση του 29χρονου γκαρντ, είναι ακόμα ποιο δύσκολη καθώς οι «πράσινοι» φίλαθλοι υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας παίκτης έγινε σπουδαίος και τρανός και λόγω των προσόντων του, αλλά κυρίως διότι γαλουχήθηκε στην ομάδα τους, υπό την επιβλέψει του Ομπράντοβιτς. Άρα θα έπρεπε να τα εκτιμήσει αυτά πριν πάρει την απόφασή του.

Αν ο Σπανούλης πήγαινε στην Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα, αντί τον Ολυμπιακό είναι σίγουρο ότι τυχόν επιστροφή του στο ΟΑΚΑ θα θύμιζε ανάλογη με αυτή του Μποντιρόγκα ή με αυτή, που θα γίνει στον Γιασικεβίτσιους, όταν κάποια στιγμή θα πάει. Λουλούδια και αγκαλιές θα τον περίμεναν. Είναι κατανοητό ότι το βράδυ της Τετάρτης μόνο αυτό δεν θα γίνει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι οργισμένος με έναν παίκτη, που πέρυσι, πάντως, του έδωσε εν πολλοίς το πρωτάθλημα, και θα του το δείξει.







Ο ίδιος σε συνέντευξη του που είχε δώσει μετά την μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» είχε πει μεταξύ άλλων: «H αλήθεια είναι ότι για μένα το κίνητρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και ήταν ο λόγος που αποφάσισα ν’ αλλάξω ομάδα. Το κίνητρο έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο από τα χρήματα» και συμπλήρωσε: «κάποια στιγμή θα μιλήσω και θα μάθουν όλοι τι έγινε για την μεταγραφή μου».

Επειδή αυτή η ώρα δεν θα είναι εδώ κοντά, επομένως ας κοιτάξουμε τα «φρέσκα κουλούρια» και δη το ντέρμπι της Τετάρτης, όπου αναμένεται να γίνει καμίνι. Ευχή όλων είναι οι εκδηλώσεις των φιλάθλων να μην ξεφύγουν από όποια όρια όπου η λογική χαρακτηρίζει επιτρεπτά. Πάντως λέγεται ότι είναι έτσι ο χαρακτήρας του Σπανούλη, που όσο του πας κόντρα, τόσο καλύτερα παίζει. Αυτό μένει να φανεί το βράδυ της Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Διαμαντίδης Vs Σπανούλης, οι άλλοτε «Διόσκουροι» τώρα αντίπαλοι

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κάτι παραπάνω από συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό για τέσσερα χρόνια. Ήταν αυτοκόλλητοι, ήταν σε όλα μαζί, ήταν σαν αδέλφια.

Το γεγονός ότι την Τετάρτη θα πρέπει να τεθούν αντιμέτωποι σε ντέρμπι που ο πρώτος θα φοράει τα πράσινα ενώ ο δεύτερος θα παρουσιαστεί στο γήπεδο με ερυθρόλευκη εμφάνιση, είναι απολύτως λογικό να αγχώνει αμφότερους, ασφαλώς διότι ουδέποτε φαντάζονταν ότι θα πρέπει να βιώσουν μια ανάλογη κατάσταση σαν και αυτή. Κι ας μην το κάνουν θέμα κι ας προσπαθούν να το παίξουν ψύχραιμοι...

Οι άλλοτε «Διόσκουροι» είναι μέχρι στιγμής φέτος οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ομάδων τους τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη. Ο Διαμαντίδης που πρόσφατα έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Α1 καθώς έφτασε τις 1267 ασίστ ξεπερνώντας τον Άγγελο Κορωνιό (1264) είναι ο κινητήριος μοχλός των «πρασίνων» φέτος, «κόβοντας και ράβοντας» τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα σε κάθε ματς. Ο «Μητσάρας» είναι αλήθεια πως στα περισσότερα ντέρμπι «αιωνίων» έχει βάλει τη σφραγίδα του. Ειδικά όσα έχουν διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο ΣΕΦ... υστερεί, αλλά το θέμα μας αυτή τη στιγμή και εν όψει του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων».






Από την άλλη ο Σπανούλης, μόνο και μόνο από την παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά, την έχει ανεβάζει επίπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι φανερό πως χωρίς τον Red-Span στην σύνθεση τους δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά και ορισμένες φορές «χάνονται». Πάντως, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σπανούλης είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει το ντέρμπι ως «πόλεμο», αν και γνωρίζει πολύ καλά πως αναμένεται να περάσει δύσκολες στιγμές στο ΟΑΚΑ. Παραμένει χαλαρός και παράλληλα προσηλωμένος στο στόχο. Ούτως ή άλλως, ο Σπανούλης έχει γαλουχηθεί μέσα από σκληρές καταστάσεις και γνωρίζει πολύ καλά πως, αν και το ματς θα είναι ιδιαίτερο, πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι από τα εκατοντάδες που έχει δώσει στην καριέρα του.







Ένα είναι πλέον μόνο σίγουρο ότι οι απόδοση των δύο αυτών παικτών θα κρίνει κατά πολλή το ντέρμπι. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ο Σπανούλης κάτω από την πίεση; Θα βάλει για άλλη μια φορά την σφραγίδα του στο "αιώνιο" ντέρμπι ο Διαμαντίδης; Όλες οι απαντήσεις το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.
 μας το έστειλε http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=26062

Δεν υπάρχουν σχόλια: