Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

H n' R Hamann Fiat 500 Abarth

Αρχίζοντας από τον χώρο του κινητήρα, οι μηχανικοί της Hamann, χρησιμοποίησαν αναβαθμισμένα έμβολα, ενισχυμένες ράβδους, νέους εκκεντροφόρους και μια τροποποιημένη μονάδα τούρμπο. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα την..... εντυπωσιακή αύξηση της ιπποδύναμης του αυτοκινήτου, η οποία πλέον φθάνει τα 275 άλογα με την ροπή να βρίσκεται στα 380 Nm. Και όλα αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, προέρχονται από τον γνωστό κινητήρα του 1.4 λίτρου της Fiat.



Η δύναμη του κινητήρα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Το αυτοκίνητο έχει εξοπλισθεί , σε αντίθεση με την εργοστασιακή έκδοση, με αγωνιστικό συμπλέκτη ενώ παραμένει στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Το οποίο προσφέρει την βέλτιστη πρόσφυση στο HR Hamann Fiat 500 Abarth στο δρόμο.

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη έκδοση του Fiat 500 Abarth μπορεί να κινείται εξαιρετικά γρήγορα, κάτι που απαιτεί συγχρόνως και ιδιαίτερη αξιοπιστία για την ασφαλή ακινητοποίησή του.

Έτσι, οι Γερμανοί βελτιωτές προσφέρουν για μεγάλη γκάμα φρένων. Όλα περιλαμβάνουν τετραπίστονες δαγκάνες ενώ η διάσταση των αεριζόμενων δίσκων κυμαίνεται από 264 έως 305 mm.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν κρίμα αν αυτές οι εντυπωσιακές επιδόσεις του κινητήρα δεν θα συνοδεύονταν από την κατάλληλη εμφάνιση. Ευτυχώς, η Hamann δεν απογοητεύει κανέναν καθώς τοποθετηθεί στο 500 Abarth ένα άκρως επιθετικό δίχρωμο bodykit, που το χαρακτηρίζουν: Οι νέοι προφυλακτήρες, τα ιδιαίτερα φαρδιά τόξα των τροχών, οι πλαϊνές ποδιές, η εξάτμιση με τις δύο ή τις τέσσερις απολήξεις, καθώς και ο μεγάλος διαχύτης.

Οι νέες ζάντες είναι κι αυτές με την σειρά τους ευμεγέθεις, 18-ιντσών , κατασκευασμένες από ελαφρά κράματα. Ενώ τα ελαστικά που φορούν είναι διαστάσεων 215/35 ή 225/35 υψηλής απόδοσης.
πηγη:http://www.auto24.gr
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αλλαγές που έγιναν στο σύστημα διεύθυνσης, έχουν αποτέλεσμα να είναι πιο ακριβές ενώ η ανάρτηση έχει επαναρυθμιστεί προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις
Το H & R Hamann FIAT 500 Abarth θα είναι στο Essen Motor Show, από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.
p

Δεν υπάρχουν σχόλια: