Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτά από διαδηλωτές τα διόδια στα Μάλγαρα

Μπορεί το τσουχτερό κρύο να καθυστέρησε ελαφρά το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα, αλλά τελικά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν -πάνω από 70 άτομα- και έτσι από τις 11.30 το πρωί, τα οχήματα περνούν πλέον ελεύθερα από το σταθμό, χωρίς να υποχρεούται να καταβάλλουν το αντίτιμο των 2,80 ευρώ, αυξημένο κατά 40%.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντονιστής της...... κινητοποίησης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Γιώργος Κυτίδης, η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών είναι ιδιαίτερα θετική. Λαμβάνοντας το φυλλάδιο που τους διανέμεται, με…συνταγές ανοίγματος της μπάρας διοδίων, φωνάζουν «μπράβο παιδιά», «μαζί σας και εμείς», γεγονός που δίνει δύναμη στους διαδηλωτές, οι οποίοι και προτίθενται να παραμείνουν στον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Μάλιστα, για το επόμενο Σαββατοκύριακο προγραμματίζουν αντίστοιχη δράση, ενώ δεν αποκλείουν, καλώντας σε συστράτευση όλους τους Έλληνες πολίτες, να κλείσουν τα διόδια κατά μήκος της εθνικής οδού, από Θεσσαλονίκη μέχρι και Αθήνα.

Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν συνολικά 36 φορείς, μεταξύ των οποίων, επιμελητήρια, σωματεία και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της ευρύτερης περιοχής, όπως και η ένωση ξενοδόχων, εργολήπτες και πρατηριούχοι.

«Συνταγές ανοίγματος της μπάρας διοδίων»

Μόλις φτάσουμε στο σταθμό των διοδίων χαιρετάμε ευγενικά και ενημερώνουμε τον/την ταμία ότι δεν θα πληρώσουμε. Στη συνέχεια,σταματάμε με το αυτοκίνητό μας μπροστά στην μπάρα. Κατεβαίνουμε και σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός (δεν τη σηκώνουμε). Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας. Αυτό είναι όλο. Προσοχή : Δεν ανοίγουμε καμία συζήτηση με την/τον υπάλληλο.

Ο/η υπάλληλος των διοδίων δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρακωλύσει το όχημά σας (κατ’ επέκταση την κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου), ακόμα κι αν επικαλεστεί την Τροχαία Εθνικών Οδών και την Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο που διανέμεται, η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε, δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα, ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα όργανα της Τροχαίας δεν επεμβαίνουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
To διαβάσαμε:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: