Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα Μπουτάρη- Παπαγεωργόπουλου για τον… Καραμανλή

Πρόκειται για την πρώτη κόντρα μεταξύ του απερχόμενου και νεοκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης που έχει αφορμή...
τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της....... υπογραφής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του αγάλματος στη Νέα Παραλία.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια, εκδόθηκε γραπτή δήλωση από τη δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», στην οποία εκφράζεται έκπληξη για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι η θέση που επελέγη είναι μόλις 100 μέτρα μακρύτερα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Το άγαλμα δε, του Κ. Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι το άγαλμα του Κ. Καραμανλή έχει ύψος περίπου 6 μέτρα και του Μ. Αλεξάνδρου περίπου 12..

«Είναι ακατανόητη η σπουδή του απερχόμενου δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, λες και αυτός είναι ο μόνος υπερασπιστής και γνήσιος εκφραστής του Κ. Καραμανλή», προσθέτει η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».
Μας το "ταχυδρόμησε":
www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: