Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αργεντινή: Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελλάδας


Βόμβα μολότοφ εξερράγη την Πέμπτη το πρωί μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες λίγες ημέρες μετά τον..... εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε στην πρεσβεία της χώρας μας στη Ρώμη. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία της Αργεντινής, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές αλλά όχι θύματα. "Υπήρξε ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές και πως διεξάγεται έρευνα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη της Πρεσβείας, ενώ το προσωπικό της Πρεσβείας δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κτίριο και δεν διέτρεξε κίνδυνο κανείς.

Σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εξωτερικών είχε αποστείλει οδηγίες σε όλες της Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Η πρεσβεία της Ελλάδας είχε γίνει στόχος επίθεσης και στα τέλη Απριλίου από αναρχικούς που υποστήριζαν τον αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη που είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.

Η ποινή στον Δημητράκη μειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου σε 12,5 χρόνια κάθειρξης.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: