Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Διακίνηση ναρκωτικών σε όλες τις φυλακές της χώρας


Eξήντα εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, ένας ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια και 20 κρατούμενοι εμπλέκονται σε......... διακίνηση ναρκωτικών στα σωφρονιστικά καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε πολυσέλιδη δικογραφία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για - κατά περίπτωση – για συμμετοχή σε εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων σε φυλακές της χώρας.

Πρώην κρατούμενος
Η αντίστροφη μέτρηση για το ξετύλιγμα της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην εγκλείστου σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, με τη οποία περιγράφονταν η μεθοδολογία και οι τρόποι εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας. Έτσι ξεκίνησε μια πολύμηνη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής των εμπλεκομένων στις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει δομημένη και με διάρκεια στο χρόνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά Καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Αποταμίευαν τα κέρδη
Τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στα καταστήματα κράτησης, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.
Στις 3924 σελίδες της δικογραφίας που σχηματίσθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, περιγράφονται οι ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Πρόκειται για εξήντα ένα ιδιώτες, εκ των οποίων οι είκοσι είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας - υπό απόταξη - αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης γιατρός - ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών. Ο υπό απόταξη (με πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ.) αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω, στις 29.10.2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε εξαρτημένο κρατούμενο στα κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: