Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Άστατος αναμένεται ο καιρός το επόμενο τριήμερο


Σχετικά βελτιωμένος, αλλά πολύ κρύος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, ενώ το Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση κυρίως στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και βελτίωση και πάλι την.... Κυριακή. Ο χιονιάς πάντως των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές από τη Λαμία και βορειότερα. Στη Λάρισα η επέλαση του χιονιά προκάλεσε αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού. Στην εθνική οδό δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για 3 ώρες.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι αλατιέρες ήταν άφαντες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. Στην Θεσσαλονίκη το χιόνι έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ σε αρκετές περιοχές το ύψος του χιονιού έφθασε τους 10 πόντους και στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο νομό Ιωαννίνων οι κάτοικοι είδαν να χιονίζει ακόμα και στη λίμνη. Πάντως, αν και η χιονόπτωση ήταν έντονη, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να φθάσει τους 15 πόντους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Εν τω μεταξύ, σχεδόν όλα τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία την Πέμπτη σημειώθηκε στη Καστοριά και το Αμύνταιο στους –4 βαθμούς Κελσίου. Ραγδαία ήταν η επιδείνωση του καιρού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Κατάκολο και την πόλη του Πύργου, όπου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Για την Παρασκευή προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 έως 5 με 7 βαθμούς, αλλά στα νότια θα φθάσει στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες βροχές το πρωί, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς. Στο νομό Θεσσαλονίκης μετά τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ:www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: