Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Εμφύλιος» ΟΒΕ – ΠΟΠΕΚ για τις αντλίες καύσιμων


Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με...... αφορμή το θέμα των πειραγμένων αντλιών καυσίμων.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών καταγγέλλει την Πανελλήνια Ομοσπονδία ως διασπαστική γιατί -όπως τονίζουν- με τις ενέργειές της ανέδειξε σε λάθος χρονική στιγμή το θέμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων από την πλευρά της κατηγορεί την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών για «κυνήγι μαγισσών».

Αναφέρει μάλιστα πως πρέπει να προστατευθούν οι νομοταγείς πρατηριούχοι και οι καταναλωτές από τη δράση των παράνομων κυκλωμάτων.

Δεν υπάρχει θέμα επιβολής πλαφόν στα καύσιμα παρά την αύξηση των τιμών διευκρίνισε στο μεταξύ την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Εμπορίου, Ντίνος Ρόβλιας.

Παράλληλα, παρουσίασε την πλακέτα που εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου με την οποία πρατηριούχος έκλεβε τους καταναλωτές.

Το υπουργείο φέρνει σε δημόσια διαβούλευση νόμο που θα προβλέπει την αφαίρεση της άδειας του πρατηριούχο, ενώ θα διπλασιάσει τα πρόστιμα για τους παραβάτες.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: