Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στη Βουλγαρία έκαναν οι Έλληνες


Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείωνΤη γειτονική Βουλγαρία φαίνεται πως επέλεξαν για να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων πολλοί Έλληνες, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομικής διεύθυνσης στο Σμόλιαν Τόντορ Γκεοργκίεφ.

Περισσότεροι από 23.000 επισκέπτες πέρασαν τα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας φέτος τα Χριστούγεννα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20% σε σχέση με το 2009.

Η αύξηση παρατηρήθηκε, κυρίως, στις δύο νέες συνοριακές διαβάσεις Θερμών - Ζλάτογκραντ και Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ και ήταν μικρότερη στη συνοριακή διάβαση Ίλιντεν και μηδαμινή στη συνοριακή διάβαση Κούλατα.
Περισσότεροι βέβαια ήταν οι Έλληνες που έφθασαν στη Βουλγαρία για Χριστούγεννα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και την Πρωτοχρονιά.

Οι περισσότεροι Έλληνες επέλεξαν το χιονοδρομικό θέρετρο Παμπόροβο όπου επιδόθηκαν στο σκι και τα χειμερινά σπορ. Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παμπόροβο έφθασε στο 75-80% τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την περιφερειακή ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και η πληρότητα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς αγγίζει το 100%.

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ, με προορισμό το Σμόλιαν και το Παμπόροβο, για τα Χριστούγεννα. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία της περιοχής, περίπου το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την περίοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει από Έλληνες, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: