Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά στο Ισραήλ

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κοντά στο δάσος Καρμέλ, στην πόλη Χάιφα.Ήδη οι αρχές εκκένωσαν τρία χωριά κοντά στο δάσος, ενώ..... νωρίτερα είχαν εκκενωθεί δύο ακόμα χωριά, που στη συνέχεια τα περισσότερα οικήματά τους κάηκαν. Έχουν επίσης εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και παρακείμενο ξενοδοχείο.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται με ταχύτατους ρυθμούς προς την Χάιφα, που μέχρι στιγμής δεν απειλείται.


Περίπου 1.500 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μεταξύ των κτιρίων που εκκενώθηκαν βρίσκεται και μια φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 δεσμοφύλακες ανετράπη και εγκλωβίστηκε στο πύρινο μέτωπο, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί όλοι οι επιβαίνοντες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεκάδες, ακόμη, άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ειδικούς, η φωτιά ξέσπασε τυχαία από σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο δάσος, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από τις ισραηλινές αρχές.
Ελληνική συνδρομή

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Χάιφα. Τα αεροσκάφη θα αποσταλούν, ύστερα από αίτημα των ισραηλινών αρχών και αναμένεται να φτάσουν, στις έξι το πρωί, στη Χάιφα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: