Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Βήχει το μωρό σας; Μην πανικοβάλλεστε!


Αυτό τουλάχιστον συστήνουν Γερμανοί επιστήμονες, τονίζοντας πως πρόκειται απλά για την ψευδολαρυγγίτις, που οφείλεται στον ιό της λαρυγγίτιδας.
Οι γονείς σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καταλαμβάνονται από πανικό όταν το μωρό τους αρχίζει να βήχει ή παρουσιάζει αναπνευστικές δυσκολίες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Γερμανών Ωτορινολαρυγγολόγων και υπογραμμίζει ότι το άγχος και η νευρικότητα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση, γνωστή και ως "ψευδολαρυγγίτις".

Οι γονείς πρέπει να πάρουν το μωρό αγκαλιά, να προσπαθήσουν να το ηρεμήσουν, να το κάνουν να αισθανθεί άνετα και να αναπνεύσει όσο γρηγορότερα γίνεται κρύο και καθαρό αέρα.

Τα συμπτώματα, τα οποία γίνονται εντονότερα το απόγευμα και το βράδυ, υποχωρούν αμέσως στον κρύο αέρα και στην επαρκώς υγρή ατμόσφαιρα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση συνίσταται ο καθορισμός της αιτίας των συμπτωμάτων από τον γιατρό το ταχύτερο δυνατόν.

Εάν οι αναπνευστικές δυσκολίες του μωρού επιδεινώνονται, οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να καλέσουν ασθενοφόρο. Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά σοβαρά εάν το δέρμα ανάμεσα στα πλευρά είναι ορατά τεταμένο, η αναπνοή είναι με σφύριγμα, παρουσιάζεται τρέμουλο στα ρουθούνια, το δέρμα είναι θαμπό και με γκρι απόχρωση και τα χείλη αρχίζουν να μελανιάζουν.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: