Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παρατείνεται η κράτηση του Ασάντζ

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται η κράτηση του ιδρυτή της WikiLeaks,Τζούλιαν Ασάντζ, αποφάσισε το βρετανικό δικαστήριο, απορρίπτοντας την εγγυοδοσία εκ μέρους του Ασάντζ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούλιαν Ασάντζ παραδόθηκε οικειοθελώς στην..... Σκότλαντ Γιάρντ.

Η Σουηδία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Ασάντζ, με βάση σεξουαλικά αδικήματά σε βάρος δύο γυναικών.

Ταυτόχρονα, ο Ασάντζ έχει εμπλακεί και στη διαρροή διαβαθμισμένων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των Ην. Πολιτειών.

«Η σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αποτελεί ένα καλό νέο» εκτίμησε ο αμερικανός υπουργός Αμύνης, κατά την άφιξή του στο Αφγανιστάν.

Πάντως, η ιντερνετική πλατφόρμα ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας παρά τη σύλληψη στο Λονδίνο του Ασάνζ.

«Οι σημερινές πράξεις κατά του αρχισυντάκτη μας Τζούλιαν Ασάνζ δεν πρόκειται να πλήξουν την εργασία μας: θα δημοσιεύσουμε ακόμη περισσότερα τηλεγραφήματα απόψε όπως κάνουμε κανονικά», τονίζεται σε ανακοινωθέν του ο ιστότοπος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι γερμανικές αρχές διέψευσαν πως πρόκειται να κλείσει ένα ίδρυμα που υποβοηθά τη WikiLeaks να συγκεντρώσει χρήματα, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας άλλων προσοδοφόρων διαύλων του αποκαλυπτικού ιστότοπου.

Το ίδρυμα Wau Holland, που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη χρηματοδότηση της WikiLeaks, έχει δεχθεί δύο προειδοποιήσεις για την μη έγκαιρη καταβολή οικονομικών στοιχείων στις αρχές.

Το ίδρυμα, που πήρε το όνομά του από έναν γερμανό διαδικτυακό ακτιβιστή που έφυγε από τη ζωή το 2001, συγκέντρωσε 800.000 ευρώ για τη WikiLeaks από τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Βίνφριντ Μότζκους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: