Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

80-67: Νίκησε ο Ολυμπιακός και είναι ένα βήμα πιο κοντά στο TOP-16


Χωρίς να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 80-67 της Σαρλερουά για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο, απέδωσαν ικανοποιητικό μπάσκετ και έχοντας σε...... ρόλο μπροστάρηδων τους Μπουρούση, Σπανούλη και Τεόντοσιτς. Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης και για να την εξασφαλίσει θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει τη Ρόμα στο ΣΕΦ.
Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός με τον Γιάνη Μπουρούση να είναι εξαιρετικός. Ο Καρδιτσιώτης έχει φτάσει τους 7 πόντους στα γρήγορα σκοράρωντας και σε τρίποντο(5-13’, 4’). Γενικά, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο παρκέ έχοντας μοιράσει πέντε ασίστ και ευστοχώντας στο 75% των σουτ που επιχειρεί. Εμφανώς ο στόχος των παικτών του Ίβκοβιτς είναι να κλείσει γρήγορα το παιχνίδι και να μην επιτρέψει πολλές ελπίδες στον αντίπαλό του. Ο Μπουρούσης μέχρι στιγμής κάνει το παιχνίδι της ζωής του καθώς σε επτά λεπτά έχει φτάσει τους 15 πόντους, έχοντας πετύχει 3/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται με 14-23.



Στο δεύτερο δεκάλεπτο παρά το +11 του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με πρωτεργάτη τον Κρις Χιλ μείωσαν και μπήκαν ξανά στο ματς για τα καλά (24-29, 13'). Οι Βέλγοι κάνοντας ένα σερί 11-0 ισοφάρισαν(29-29, 15’), ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε άποντος για δυόμισι λεπτά. Όμως οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν το έβαλαν κάτω, βελτιώθηκαν αμυντικά και εκμεταλλευόμενος τους χώρους κοντά στο αντίπαλο καλάθι ξανάχτισε τη διαφορά(34-40, 19’). Στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου ο Σπανούλης σκοράρει από τα τριάμισι μέτρα χορεύοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και κάνει το 34-42. Γενικά, ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν θα έχει πρόβλημα αρκεί να είναι σωστός στην άμυνά του και να αποφεύγει τα αβίαστα λάθη. Η διαφορά κλάσης είναι εμφανής, ειδικά στους ψηλούς οι Πειραιώτες κάνουν ό,τι θέλουν.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πάλι δυνατά και έχοντας μεγάλη άνεση στην επίθεση και με κύριο στοιχείο τη βελτίωση του Τεόντοσιτς που είχε συνεχόμενες ασίστ και ένα γρήγορο, τρελό τρίποντο, βρέθηκε να προηγείται με 39-51 στο 23'. Στη συνέχεια ο έμπειρος Σαντιάγκο εκμεταλλεύεται τα τρία φάουλ που έχει ο Μπουρούσης και σκοράρει από κοντά, αλλά απ’την άλλη ο Τεόντοσιτς συνεχίζει να «μαγεύει», (43-56, 26’). Ο Σέρβος γκαντ έχει ήδη δέκα πόντους μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και 14 συνολικά. Μάλιστα οι διαιτητές του κόβουν και μία ασίστ χρεώνοντας ανύπαρκτα βήματα στον Κώστα Παπανικολάου. Σε μια ανύποπτη φάση ο Μπουρούσης τσίμπησε το 4ο φάουλ του και ο Ολυμπιακός έχασε τον πιο σταθερό του επιθετικό παίκτη. Πάντως η «ερυθρόλευκη» άμυνα συνέχιζε να λειτουργεί σωστά και είχε κόψει τον Μάλετ που ήταν ο βασικός κίνδυνος για τους Βέλγους στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με τον Χιλ. Έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +11, 50-61.

Στη τελευταία περίοδο, ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Αυτό φρόντισε να αποδείξει ο Βασίλης Σπανούλης στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, όταν έκανε ότι ήθελε και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 (52-69). Το προβάδισμα των Πειραιωτών έφτασε ως τους 24 πόντους (56-80), με τον Χαλπερίν να δίνει λύσεις, πριν η Σαρλερουά εκμεταλλευθεί τη φυσιολογική χαλάρωση της ελληνικής ομάδας και μειώσει στο τελικό 67-80.

Τα Δεκάεπτα: 14-23, 34-42,50-61,67-80

Σαρλερουά (Μπότσι): Χιλ 13 (2), Γκομίς 12 (2), Μπρόιλς 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ρίντικ 2, Μάλετ 16 (2), Μπέγκιν 1, Σαντιάγο 4

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 18 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2), Χαλπερίν 7 (1), Λούκας

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Σίνισα Χέρτσεγκ (Κροατία)
Μας το "ταχυδρόμησε":www.balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: