Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Με μια πρωτότυπη ιδέα η WWF λέει stop στη σπατάλη χαρτιού



Τώρα μπορείτε να συνεισφέρετε στη διάσωση του πλανήτη χωρίς να πρέπει να ξοδέψετε για να αγοράσετε υβριδικά αυτοκίνητα ή να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η WWF επινόησε το δικό της τύπο αρχείου, το .wwf. Αντί λοιπόν για .doc ή .pdf τώρα θα μπορείτε να αρχειοθετείτε τα έγγραφα σας ως .wwf κατεβάζοντας το σχετικό πρόγραμμα. Και τι μ΄αυτό; Ο νέος τύπος εγγράφου απαγορεύει στο χρήστη να το εκτυπώσει! Έτσι με αυτόν τον τρόπο σώζουμε πολύ χαρτί που πηγαίνει καθημερινά χαμένο χωρίς ιδιαίτερο λόγο από άσκοπες εκτυπώσεις.
«Κάθε αρχείο .pdf μπορεί θεωρητικά να περιέχει όσες σελίδες μπορούν να παραχθούν από ένα δέντρο», αναφέρει η οργάνωση στο διαφημιστικό βίντεο. «Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: τα αρχεία .pdf μπορούν συχνά να εκτυπωθούν, γι’ αυτό και επινοήσαμε ένα νέο, πράσινο τύπο αρχείων, τα .wwf».
Το πρόγραμμα μπορεί να κατεβάσει δωρεάν κανείς στη διεύθυνση www.saveaswwf.com, ενώ είναι εφικτή και η μετατροπή άλλων τύπων αρχείου κειμένου σε .wwf. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες Mac OS X, όμως η οργάνωση υπόσχεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που «τρέχουν» Windows.

πηγη:www.slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: