Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η Τζούλια στην Επίδαυρο! Το έιδαμε και αυτό..


Η στροφή στην ποιότητα συνεχίζεται. Με την διαφορά ότι αυτή η στροφή έχει πολλές λακκούβες. Και αυτό γιατί η Τζούλια Αλεξανδράτου, ανηφόρισε μέχρι την Επίδαυρο για να απαγγείλει Σεφέρη. Βλέπεις δεν της έφτανε ο Χατζιδάκης, θέλει και το κάτι παραπάνω το κορίτσι! «Ταξιδέψαμε στον χώρο μίας εξωπραγματικής μεγαλοσύνης», είπε η Τζούλια Αλεξανδράτου που έκανε γύρισμα στην Επίδαυρο, με καλεσμένο τον Γιάννη Φλωρινιώτη, αφορμή όπως είπε το γεγονός ότι ο τραγουδιστής είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι. Δίκιο είχε η Τζούλια. Ο χώρος της Επιδαύρου είναι κάτι εξωπραγματικό για εκείνη. Όπως και η μεγαλοσύνη, που αμφίβολο είναι εάν γνωρίζει τι σημαίνει.
Όχι κύριοι. Η Επίδαυρος και το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι είναι πολύ ιερά πράγματα για να καταπατήσει οποιοσδήποτε από εμάς, πόσο μάλλον πρόσωπα που είναι αμφίβολο πόσο και εάν χαίρουν της εκτίμησης του κοινού. Ο Γιώργος Σεφέρης και ο Οδυσσέας Ελύτης είναι πολύ ιερά ονόματα και πρόσωπα για να απαγγέλλει ένα μοντέλο τα ποιήματά τους.
Και μετά τι έκαναν; Μίλησαν για πλαστικές επεμβάσεις και μπουζούκια. Είπαμε, να χαριτολογήσουμε, να κάνουμε πλάκα, να αστειευτούμε. Όλα έχουν ένα μέτρο. Και το μέτρο της πρώην πρωταγωνίστριας με την δήθεν χλαμύδα, τα ψεύτικα αρχαία σκουλαρίκια και τα στρας πάνω στο eyeliner μέσα στο Αρχαίο Θέατρο, πάνε πολύ. Πάνε πολύ για να συνδυαστούν τόσο εύκολα με αυτά, αλλά και οποιαδήποτε άλλα, στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: