Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο πόλεμος των ρομπότ

Δεν μπορείς να τα σταματήσεις. Τουλάχιστον στις ταινίες. Είναι αδυσώπητα, ορμούν άφοβα κατά του αντιπάλου προκαλώντας καίρια πλήγματα.Η επιστημονική φαντασία παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά. Στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Brisbane της Αυστραλίας, οι θεατές έτριβαν τα μάτια τους, με τις..... απίστευτες ικανότητες που έχουν αποκτήσει τα στρατιωτικά ρομπότ.

Η νικήτρια ομάδα, του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Michigan κατασκεύασε μια πρωτότυπη ομάδα 14 ρομπότ με υψηλή αυτονομία που συνεργάστηκαν μεταξύ τους για την ολοκλήρωση μιας προσχεδιασμένης πολεμικής επιχείρησης.

Τα ρομπότ εκτέλεσαν αυτόνομα τη χερσαία αποστολή, χωρίς υποστήριξη με τηλεχειρισμό και η αυτονομία τους έφτασε κοντά στις 4 ώρες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν και έλαβαν μέρος μόνο 5 κατασκευάστριες ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Τουρκία!

Συνολικά ανταγωνίστηκαν 43 ρομπότ και οι κριτές αποφάσισαν με γνώμονα την αυτονομία τους, τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα των αποστολών.

Η νικήτρια ομάδα του Michigan, μια ομάδα χαρισματικών φοιτητών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη ρομποτική, κέρδισε το έπαθλο των 750 χιλιάδων δολαρίων.

Τα ρομπότ μολονότι δεν έχουν καταστεί ακόμη οι φονικές μηχανές τις οποίες προσδοκούν οι κατασκευαστές τους, εν τούτοις έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία από τους προηγμένους στρατούς. Η ραγδαία ανάπτυξη της ρομποτικής, που αναμένεται τα επόμενα χρόνια, θα αλλάξει τη φύση του πολέμου οριστικά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: