Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Μας το "ταχυδρόμησε":
www.ellinikanea.gr

Γράφτηκε απο ΖΗΣΗΣ
Σήμερα 23/11/2010 στις 11:00 έγιναν τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία.... «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος).

Όντως οι δράσεις αυτής της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας φαίνεται να είναι θεάρεστες αλλά η απόκτηση του συγκεκριμένου κτιρίου ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ.

Λίγα λόγια για το εν λόγω κτίριο.

Το εν λόγω κτίριο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα δωρητών προς τον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Ιλισσού με σκοπό να λειτουργήσει ως ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ. Οι εφημέριοι όμως του Ιερού Ναού, που με πολλούς κόπους και προσωπικές θυσίες ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο έργο, δεν κατόρθωσαν να το λειτουργήσουν ως ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας του (παρόλαυτα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί από το μακαριστό Αρχιεπίσκοπό κ. Χριστόδουλο, ο οποίος και δήλωνε ότι το Ίδρυμα κοσμεί την περιοχή και ότι με τις υποδομές που διαθέτει θα μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των γερόντων).

Από την άνοιξη του 2006 λειτούργησε στο εν λόγω κτίριο ο ξενώνας «ΜΕΡΙΜΝΑ» του Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», που εγκαινιάσθηκε από τον Mακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο. Ο ξενώνας παρείσχε δωρεάν φιλοξενία σε συγγενείς και συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής και προέρχονταν από την επαρχία. Το κτίριο που είχε ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ (όχι πωληθεί) από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιλισού, ήταν δυναμικότητας 52 κλινών και διέθετε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, χώρο αναψυχής, τραπεζαρία, ενώ είχει προβλεφθεί και η ψυχολογική υποστήριξη των φιλοξενουμένων.

(http://www.solidarity.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59&Itemid=77).

Ας πούμε όλα καλά μέχρι εδώ. Το κτίριο όντως παρείσχε έμπρακτο φιλανθρωπικό έργο, παρότι βεβαίως δεν λειτουργούσε ως ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ και συνεπώς δεν εκπλήρωνε το σκοπό για τον οποίον είχαν δοθεί οι δωρεές.

Τώρα όμως το ανωτέρω κτίριο έρχεται να στεγάσει ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Αυτό είναι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των δωρητών. Οι δωρεές δεν πραγματοποιήθηκαν για να φτιαχτούν γραφεία για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά για να φιλοξενηθούν γέροντες. Φαίνεται μάλιστα ότι οι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής καθώς μάλιστα για τα νέα εγκαίνια του εν λόγου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗ (με catering, ηχοσυστήματα και D.J.) η οποία και χρήματα θα κοστίσει (αλήθεια, δεν υπάρχει οικονομική κρίση για την Αρχιεπισκοπή;) και η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το Χριστιανικό-Ορθόδοξο εκκλησιαστικό πνεύμα.



Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: