Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αποζημιώνονται οι Κερκυραίοι για τις καταστροφές


Η κακοκαιρία πλημμύρισε σπίτια και καταστήματα

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή των αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία της 17ης Νοέμβρη, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος παρουσίασε στην Κέρκυρα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και του υπουργείου για την παροχή κρατικής αρωγής.

Για την επισκευή των ζημιών θα δοθούν 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τις κατοικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες, από τα οποία το 50% χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.

Για τα υπόλοιπα κτίρια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 1/3 δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.

Για κτίρια τα οποία πλημμύρισαν χωρίς όμως να υποστούν σοβαρές βλάβες χορηγείται το ποσό των 60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δωρεάν, για την αποκατάσταση των ελαφρών ζημιών.

Στην Κέρκυρα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και άλλων συναρμόδιων υπουργείων και καταγράφουν τις ζημιές, ενώ ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέβαλε 50.000 ευρώ για τις έκτακτες εργασίες της νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας εκχώρησε 100.000 ευρώ στη νομαρχία για τις ανάγκες των πληγέντων.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: