Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η μεταρρύθμιση είχε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, παραδέχθηκε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, είχε "μεγαλύτερο πολιτικό κόστος απ΄ότι πίστευε".
"Υπάρχει εξήγηση γιατί το σύστημα υγείας μας δεν είχε μεταρρυθμιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και γιατί όλοι οι πρόεδροι μιλούσαν γι'αυτήν (τη μεταρρύμθιση) και δεν την έκαναν ποτέ. Επειδή είναι δύσκολο", δήλωσε ο Ομπάμα στην..... τηλεοπτική εκπομπή "60 λεπτά", λίγες ημέρες μετά την ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές.

"Πήρα την απόφαση να προχωρήσω και να το κάνω και πληρώσαμε το κόστος σε πολιτικό επίπεδο, όπως το είχαμε προβλέψει. Ομως ένα κόστος ίσως λιγο μεγαλύτερο απ' όσο είχαμε προβλέψει", πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος.

"Πιστεύω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν να εμφανίζουν την πολιτική μου φιλοσοφία ως αριστερή πολιτική που βασίζεται στην παρεμβατικότητα του κράτους. Και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν οι Αμερικανοί", επεσήμανε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: