Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σήμα...καμπάνα από Ραγκούση για τα κινητά

Ο ντόρος που έγινε με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητού του Θ. Πάγκαλου ανάγκασε σε διευκρινιστική ανακοίνωση τον Γ. Ραγκούση.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου του κ. Πάγκαλου με χρέωση 2.531 ευρώ έγινε μέσω του προγράμματος «Διαύγεια» του υπουργείου Εσωτερικών.Ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός..... δεν αφορά σε έναν αριθμό κινητού αλλά στο σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν ολόκληρο το πολιτικό γραφείο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. Μάλιστα όπως σημειώνει, ο μέσος όρος κόστους ανά γραμμή είναι τα 79 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται και στον λογαριασμό του ΟΤΕ για το γραφείο του ύψους 1.402 ευρώ ρίχνοντας το μπαλάκι στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

"Το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο Γ. Ραγκούσης

Η δημοσιοποίηση των λογαριασμών έρχεται λίγες ημέρες μετά από την απόφαση Ραγκούση να μπει φρένο στην αλόγιστη χρήση κινητών στα υπουργεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναγκάστηκε να επανέλθει στο θέμα και λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να μην «ακυρωθεί» η πρωτοβουλία του από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται με τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς των υπουργείων.

«Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα εξορθολογισμού και περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του κράτους, προκειμένου να εξοικονομηθούν και να απελευθερωθούν πόροι που πρέπει να επιστρέψουν στους πολίτες σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ραγκούσης σπεύδει πάντως να εξηγήσει ότι το κάθε υπουργείο είναι αρμόδιο για τη σύναψη συμβολαίων με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εξ ου και το υπουργείο δεν λαμβάνει και ούτε βέβαια ζητά σε μηνιαία βάση τους λογαριασμούς από κανένα υπουργείο.

«Η συγκράτηση των δαπανών σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας, διαψεύδει κάθε προσπάθεια παρερμηνείας των στοιχείων» καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγη:real.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΦΤΕΣ!