Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ

Mας το "ταχυδρόμησε":
fyllasiliasnews.blogspot.com

O ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΝΑΣΟ ΓΙΑΚΑΛΗ
του ΗΛΙΑ ΦΥΛΛΑ

Έτσι έφτασε στο τέλος της μια διαδικασία, που μπορεί να μην είναι ευχάριστη για την Νέα Δημοκρατία και.... τον Παύλο Βογιατζή , ευχαρίστησε όμως την μεγάλη πλειοψηφία των Χιωτών , που πήγε και ψήφισε την Κυριακή . Εννοώ την διαδικασία της εκλογής Περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο.
Οι Χιώτες πλειοψηφικά αντιστάθηκαν στην επιλογή του «ορισμένου» υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, απλούστατα γιατί γνώριζαν για τα «έργα και τις ημέρες του» της 4 ετούς δημαρχιακής του θητείας .
Ήλθαν εδώ οι «κομματικοί προύχοντες» (εξ Αθηνών, εκ Μυτιλήνης, ή από οπουδήποτε αλλού, μου είναι αδιάφορο ) και επέβαλλαν στους Χιώτες ( Νεοδημοκράτες κατ’ αρχήν), τον ορισμό της υποψηφιότητας του Παντελή Βρουλή , νομίζοντας ότι απευθύνονται σε … «πρόβατα» και ύστερα άρχισαν να μιλούν για … «κομματική πειθαρχία». Ποτέ δεν άκουσαν τις αντίθετες φωνές , τα αντίθετα επιχειρήματα, για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα . Ποτέ δεν άκουσαν τα επιχειρήματα που έλεγαν ότι η υποψηφιότητα του Παντελή Βρουλή είναι επιλογή ήττας, γιατί απλούστατα ποντάριζαν στο «άλογο» του Παύλου Βογιατζή και στην ψηφοσυλλεκτική ικανότητα στελεχών του περιφερειακού ψηφοδελτίου , που είχαν εν τω μεταξύ καταφέρει με διάφορους τρόπους να υφαρπάσουν την υπογραφή της συμμετοχής τους (το πώς είχε συμβεί αυτό , έχει γραφεί και στον τοπικό τύπο).
Αφού λοιπόν τον επέβαλαν τον κ. Βρουλή, ως «ορισμένο» υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, έφτασε και η ώρα της κάλπης …Και επειδή οι συμπολίτες μας δεν είναι «πρόβατα», ξέρουν και να κρίνουν και να … «πληρώνουν» και βεβαίως , να τιμωρούν …Απλούστατα , γιατί έμαθαν ότι άλλο πράγμα είναι η καθημερινότητα , με τα καλά της και τα κακά της και άλλο πράγμα είναι η άσκηση διοίκησης , που αν δεν έχεις σωστά αντανακλαστικά, εύκολα μετατρέπεται σε εξουσιομανία, εξουσιολαγνεία, εξουσιολατρεία, με ότι κακό απ’ αυτά συνεπάγεται …Όπως πχ. η δημιουργία … «αυλής, αυλόγυρου, αυλικών» , η δημιουργία παραγοντίσκων και ηγετίσκων , η δημιουργία γραφικών ξερόλων και δικτατορίσκων , η δημιουργία περίκλειστης ομάδας εκτός τόπου και χρόνου , η δημιουργία «επικοινωνιακών φωστήρων» που βασικά ενδιαφέρονται για τον εαυτούλη τους και μαθηματικά σε οδηγούν σε καταστροφικές κινήσεις . Εκτός όμως απ’ όλα αυτά ο κ. Παντελής Βρουλής , βυθισμένος μέσα στην μακαριότητα της εξουσιολαγνείας , νόμιζε ότι όλοι τον … «υπονομεύουν», όλοι θέλουν να του βάλλουν … «τρικλοποδιές», όλοι του … «ροκανίζουν την καρέκλα» ,όλοι θέλουν το …«κακό» του . Παντού έβλεπε … «εχθρούς» και πιθανώς … «φαντάσματα».
Διοικούσε με την μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε», ανέθετε την ίδια δουλειά σε δύο- τρία άτομα , με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται συγκρούσεις , είχε φτιάξει ένα … «δίκτυο εσωτερικής και εξωτερικής πληροφόρησης», δημιουργούσε κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα σε διάφορα άτομα, άλλαζε συνεχώς απόψεις και εκτιμήσεις , ανέθετε δουλειά σε άλλα άτομα απ’ αυτά που έπρεπε να την εκτελούν , δεν άκουγε κανέναν , παρά μόνον, ίσως ,την τελευταία χρονιά τους «επικοινωνιακούς φωστήρες» και τα άτομα της … «αυλής» του .
Ο μυστικισμός που επικρατούσε στον χώρο των δημοτικών εργασιών του ,ήταν έντονος και φαινόταν …Έδινε πολλές υποσχέσεις στους πάντες, με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν όλοι παράπονα. Έμπαινε στα «χωράφια» εργασίας συνεργατών του, αναθέτοντας δουλειές σε υφιστάμενους τους , με αποτέλεσμα να μαθαίνουν πολλές φορές οι συνεργάτες του τα γεγονότα από τα ΜΜΕ…Και άλλα πολλά μπορώ να γράψω , αλλά αυτά είναι ενδεικτικά …Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν οι Χιώτες πολίτες να αποδειχθούν αυτή την επιλογή , του κ. Παντελή Βρουλή δηλαδή, με αποτέλεσμα να πάνε μαζικά στις κάλπες την Κυριακή που μας πέρασε , μόνο και μόνο για να τον … «μαυρίσουν», όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε μία Περιφέρεια, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , την οποία θεωρούσε σίγουρη και ο Παύλος Βογιατζής ηττήθηκε , ενώ ξεκινούσε ως φαβορί . Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, την έχει ο κ. Παντελής Βρουλής που ηγήθηκε του Περιφερειακού ψηφοδελτίου στη Χίο , η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που τον επέβαλλε και ο Παύλος Βογιατζής που αποδέχθηκε αυτή την επιβολή, αν και γνώριζε αρκετά απ’ αυτά.
Αυτή λοιπόν ,η εξ αρχής επιλογή ήττας της υποψηφιότητας του Παντελή Βρουλή , οδήγησε στην πανηγυρική εκλογή του Νάσου Γιακαλή ως πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Ίσως ο κ. Παντελής Βρουλής, να έχει το μοναδικό χάρισμα να «αναγκάζει» Νεοδημοκράτες,να ψηφίζουν μαζικά ΠΑΣΟΚ …

Δεν υπάρχουν σχόλια: