Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πώς επηρεάζει η διατροφή τα μαλλιά μας;

Τα μαλλιά αποτελλούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην εμφάνιση μιας γυναίκας και ενός άνδρα. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Εκτός από τα γνωστά αίτια που οδηγούν σε αυτό το φαινόμενο όπως κάποια ασθένεια ή η λήψη κάποιου φαρμάκου, οι ορμονικές διαταραχές, η ηλικία και... η κληρονομικότητα σημαντικό ρόλο κατέχει και η διατροφή.

Η κακή διατροφή και οι δίαιτες επηρεάζουν αρνητικά τη λήψη βιταμινών του οργανισμού. Ετσι θα πρέπει κανείς να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με τη τροφή που επιλέγει. Συγκεκριμένα το επιθήλιο της τρίχας χρειάζεται βιταμίνες, τις οποίες εμπεριέχει το συκώτι, τα καρότα, τα βερίκοκα, ο σολομός και άλλες τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α. Απαραίτητες είναι και βιταμίνες που συναντά κανείς στα θαλασσινά, τα φασόλια, την μαύρη σοκολάτα, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς.

Φυσικά αναντικατάστατος για έναν οργανισμό και επομένως και για το τριχωτό της κεφαλής του είναι ο σίδηρος, καθως και η βιταμίνη C που ενισχύει την απορρόφησή του. Συνεπώς θα πρέπει να δίνεται έμφαση στα εσπεροδοειδή, τις πιπεριές, το σέλινο, τις φακές, το συκώτι που έχει ξαναναφερθεί και το κόκκινο κρέας.

Τέλος το φυλλικό οξύ, του οποίου η αξία είναι αδιαμφισβήτητη για τον πολλαπλασιασμό των τριχών , βρίσκεται εκτός από προαναφερθήσες τροφές στο μαρούλι και το λάχανο. Η πρόσοχή της διατροφής δεν συμβάλλει μόνο σε ένα όμορφο και υγειές σώμα, αλλά και στην ενίσχυση της ομορφιάς του μέσω των λαμπερών και πλούσιων μαλλιών του.
πηγη:http://www.diet4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: