Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επέτειος με… νεκρούς στην Νιγηρία


Βάφτηκαν με αίμα οι εορτασμοί της 50ης επετείου από την ανεξαρτησία της Νιγηρίας, καθώς οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα Αμπούζα......
Η έκρηξη σημειώθηκε σε δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια, από το σημείο των εκδηλώσεων.



Από την έκρηξη καταστράφηκαν περίπου δέκα αυτοκίνητα, ενώ η περιοχή κατακλύστηκε από αστυνομικούς, πυροσβέστες και πυροτεχνουργούς.



Νωρίτερα σήμερα, η μεγαλύτερη αντάρτικη ομάδα της Νιγηρίας, το Κίνημα για την απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (Mend), είχε προειδοποιήσει ότι έχει τοποθετήσει αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χώρο της παρέλασης. Στους εορτασμούς επρόκειτο να παρευρεθούν Νιγηριανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του Νιγηριανού προέδρου Τζόναθαν Γκούντλακ, καθώς και ξένες αντιπροσωπείες.



Οι εορτασμοί με στρατιωτικές μπάντες, ομάδες παιδιών που χορεύουν και επιδείξεις της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίσθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: