Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Όλα έτοιμα» για την επένδυση στον Αστακό


Από ελληνικής πλευράς έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης στον Αστακό, τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ Δρα Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης....

Προτείνει μάλιστα να γίνει συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο κ Κουβέλης, στην επιστολή του προς τον Καταρινό υπουργό, σημειώνει τις κινήσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία ενεργειακού σταθμού στον Αστακό, «ανταποκρινόμενη με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, καταδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της στην άμεση περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ και εξασφαλίζοντας τις βασικές προϋποθέσεις για την κατασκευή του ενεργειακού σταθμού».

Στη συνέχεια της επιστολής, ο κ. Κουβέλης, παρουσιάζει τις τρεις βασικές προϋποθέσεις τις οποίες εξασφάλισε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την ταχύτερη δυνατόν υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα:

Α) Θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Β) Ομόφωνη έγκριση από τη ΡΑΕ ήδη από τον περασμένο Μάιο και

Γ) Υπογραφή κοινής Υπουργικής απόφασης από τα Υπουργεία: Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, Μεταφορών -Υποδομών και Δικτύων, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πολιτισμού.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: