Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Παμπούκη - Δόλλη στο Ισραήλ




Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η 48ωρη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Ισραήλ ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.
Οι συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της Ισραηλινής κυβέρνησης εστιάστηκαν στους τομείς συνεργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση αυτών των συμφωνιών, αλλά και στον ορισμό των μελών μιας αντίστοιχης διϋπουργικής επιτροπής, όπως αυτής που δημιουργήθηκε και από ελληνικής πλευράς και συντονίζει ο Χ. Παμπούκης.


Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των παραπάνω επαφών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου εξέπληξε τους Έλληνες αξιωματούχους διακόπτοντας για δέκα λεπτά το υπουργικό συμβούλιο για να συναντηθεί μαζί τους.


Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι έχει αποφασισθεί η εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ όπως αυτό γίνεται και με άλλα κράτη.


Ο Χ. Παμπούκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται κυρίως για τη μεταφορά γνώσεων καθώς το Ισραήλ είπε έχει κάνει τρομερά βήματα στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία.


Τέλος λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού στην περιοχή οι Έλληνες αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: