Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται η «ανακατωσούρα» στη ΝΔ για τον ρόλο Καραμανλή


Συνεχίζεται η «ανακατωσούρα» στη ΝΔ για τον ρόλο Καραμανλή, μετά τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος για τον συνθετικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει στο μέλλον, αλλά και μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Δ. Αβραμόπουλου και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Β. Τζότζολα, που ταύτισαν με το «παρελθόν» τον πρώην πρωθυπουργό.

«Πώς μπορεί να είναι σε αποστρατεία ένας πολιτικός, ο οποίος είναι μέλος του Κοινοβουλίου;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας μιλώντας στον «Αθήνα 9,84». Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι πίσω από τις επικλήσεις να αναλάβει «συνθετική» πρωτοβουλία εντός της παράταξης ο Καραμανλής κρύβονται άλλες σκοπιμότητες. «Βλέπετε ότι συνεχώς κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι προφανώς δεν βολεύονται με την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, αντί να έχουν το κουράγιο και -αν θέλετε- την εντιμότητα και την ειλικρίνεια να πουν “εντάξει, εμείς διαφωνούμε, φεύγουμε, ακολουθούμε την κ. Μπακογιάννη, ακολουθούμε τον κ. Καρατζαφέρη”... Αναφέρομαι σε κάποιους βουλευτές, οι οποίοι καλούν τον κ. Καραμανλή να αναλάβει συνθετική πρωτοβουλία εντός των πλαισίων της αναγέννησης ή της αναμόρφωσης- της παράταξης» τόνισε. Περιττό να ειπωθεί ότι «φωτογράφισε» έτσι τον Α. Σπηλιωτόπουλο και τον Γ. Κοντογιάννη οι οποίοι έκαναν τις σχετικές δηλώσεις την εβδομάδα που πέρασε.

Από την άλλη πλευρά, ένας βουλευτής που υποστήριξε την κ. Μπακογιάννη στη διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, διαφώνησε ουσιαστικά με τις απόψεις Αβραμόπουλου και Τζότζολα, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «9» ότι «ο κ. Καραμανλής είναι σε μια ηλικία που δεν τον λες ιστορικό πρόσωπο. Η γνώμη του σε κάποια φάση μπορεί να έχει βαρύνουσα σημασία». Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι «επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια επανόδου στα κομματικά δρώμενα, δε βλέπω κάτι τέτοιο και τα ακούω εκτός ΝΔ να εκπορεύονται».
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: