Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εισιτήρια ΟΣΕ μέσω Ίντερνετ και με πιστωτική κάρτα


Μέχρι τα τέλη του έτους θα είναι δυνατή η διαδικτυακή εξασφάλιση εισιτηρίων του ΟΣΕ, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, για την εξέταση του νομοσχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με θετική ψήφο που έδωσαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ δήλωσε «παρών».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάσης Λεβέντης, εξέφρασε τη δυσφορία του για το νομοσχέδιο και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην πειραχθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρος Νικολόπουλος, έκρινε πως οι προβλεπόμενες από το νομοσχέδιο επιχορηγήσεις προς τον ΟΣΕ είναι πολύ μικρές, σε σχέση με τους στόχους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο αποτελεί «τεκμηριωμένη και αξιόπιστη πρόταση για να εξυγιανθεί και να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος και όχι για να συρρικνωθεί και να ξεπουληθεί» και υπογράμμισε το γεγονός πως το νέο οργανωτικό σχήμα δεν προβλέπει απολύσεις.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: