Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Έκαναν βόλτες στην Τουρκία με έναν… θησαυρό!

Αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά ασυνήθιστη υπόθεση βρέθηκαν οι υπεύθυνοι του Τελωνείου των Κήπων, όταν έκαναν έλεγχο στην τσάντα μιας μουσουλμάνας από πόλη της Θράκης η οποία επέστρεφε από την Τουρκία μαζί με τον γιο της και βρήκαν μέσα έναν… θησαυρό από διάφορα μικρά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 185.000
ευρώ!

Στις ερωτήσεις των τελωνειακών, μητέρα και γιός απάντησαν ότι τα είχαν πάρει μαζί τους όταν πήγαν στην Τουρκία επειδή δεν… εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες για να τα αφήσουν! Το περίεργο είναι ότι μπήκαν και βγήκαν από την γειτονική χώρα έχοντας μαζί τους το μεγάλο αυτό ποσό, χωρίς κανείς να τους ελέγξει!

Πάντως, η ασυνήθιστη αυτή ενέργεια θα τους βγει σε κακό, αφού ο νόμος προβλέπει κατάσχεση σε περίπτωση που δεν δηλωθεί στις αρμόδιες τελωνειακές αρχές η μεταφορά ποσών άνω των 10.000 ευρώ! Μητέρα και γιός αφέθησαν ελεύθεροι, αλλά τα χρήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας και θα ακολουθήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, ίσως τους αποδοθεί το… 75% όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, με το αιτιολογικό ότι δεν γνώριζαν το νόμο!
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: