Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Νέα στοιχεία για την προσωπική ζωή του Χίτλερ έγιναν γνωστά από τα βρετανικά εθνικά αρχεία

Σύμφωνα με μέχρι τώρα απόρρητα έγγραφα από τα εθνικά αρχεία της Βρετανίας τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, περιγράφονται κάποιες από τις συνήθειες του Χίτλερ όσο και τα σχέδια για ένα κρησφύγετο στις Αυστριακές Άλπεις. Πιο συγκεκριμένα τα έγγραφα αφορούν τις προσωπικές αφηγήσεις κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του από τους συμμάχους ενός 19 χρονου –τότε- αυστριακού Ες Ες μέλος της προεδρικής φρουράς..... ο οποίος είχε υπηρετήσει στο χειμερινό θέρετρο του Χίτλερ στις βαυαρικές Άλπεις την περίοδο 1943-44.
Έτσι και σύμφωνα με τις αφηγήσεις του Schuetze Obernigg ο Αδόλφος Χίτλερ περιγράφεται ως «ένας μειλίχιος χαρακτήρας στις προσωπικές του επαφές αλλά ικανός να κτυπάει τη γροθιά του δυνατά σε τραπέζια και να ουρλιάζει κατά τη διάρκεια των συσκέψεων».

Ο Obernigg είχε δώσει πολλές πληροφορίες γύρω από την προσωπικότητα του γερμανού δικτάτορα στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες όπως και πληροφορίες για τις καθημερινές του συνήθειες. Έτσι είχε αναφέρει πως συνήθως ξύπναγε στις 10 το πρωί, -μια συνήθεια που του στοίχισε το πρωινό της 6 Ιουνίου ημέρα της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία- έπαιρνε πρωινό με καφέ, ψωμί και μαρμελάδα αμέσως μετά και δεχόταν ακολούθως τους επισκέπτες του όπως και το γιατρό το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταθέσεις ο Χίτλερ εργαζόταν ως αργά το βράδυ και πήγαινε για ύπνο στις 4 το πρωί. Ένα λιγότερο γνωστό χαρακτηριστικό του ήταν η απέχθειά του στο να γνωρίζει πως τον παρακολουθούν... χαρακτηρίζοντάς τον ταυτόχρονα ως παρανοικό: «Δεν μπορούσε να αντέξει την αίσθηση να καταλαβαίνει πως τον κοιτάζουν. Η φρουρά του είχε διαταχθεί να τον παρακολουθεί μεν, αλλά παραμένοντας εκτός της οπτικής του εγγύτητας» είχε διηγηθεί στους ανακριτές του το πρώην μέλος της φρουράς του.

Σε άλλα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν και αυτά καταδεικνύεται η ανησυχία των συμμάχων για το περίφημο «τελευταίο καταφύγιο» που υποτίθεται πως κατασκεύαζαν οι γερμανοί στις αυστριακές Άλπεις. Οι τότε όμως συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο πως το καταφύγιο αυτό, κρυμμένο βαθιά μέσα στις σπηλιές των Άλπεων θα μπορούσε να στεγάσει έως και 60.000 φανατικούς Ναζί έχοντας εφόδια για ένα διάστημα 2 τουλάχιστον ετών. Μάλιστα στις αναφορές που έγιναν γνωστές υπήρχαν μαρτυρίες για μετακινήσεις εφοδίων και στρατιωτών προς το υποτιθέμενο καταφύγιο, η ύπαρξη του οποίου τελικά αποδείχθηκε μύθος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: