Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Τράπεζα: Δωρεά 30 εκατ. δολαρίων στην Αϊτή

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ενέκρινε τη δωρεά 30 εκατ. δολαρίων για να υποστηριχθούν οι εξελισσόμενες προσπάθειες ανοικοδόμησης στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό στις αρχές της χρονιάς.

Πέραν του ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 300.000 ανθρώπων, ο σεισμός του Ιανουαρίου άφησε 1,5 εκατ. πολίτες της χώρας της Καραϊβικής άστεγους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ζουν ακόμα σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί έχει στόχο να βοηθήσει 140.000 κατοίκους της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, που έπληξε περισσότερο ο καταστροφικός σεισμός, και την κοντινή Ντελμάς, που επίσης επλήγη πολύ σοβαρά.

"Το να φύγουν οι άνθρωποι από τους καταυλισμούς και το να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ασφαλή επιστροφή τους στις γειτονιές τους είναι μια από τις πιο πιεστικές ανάγκες και είναι επίσης κλειδί για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και της κατάστασης ασφαλείας" δήλωσε ο Ρόναλντ Μποντέν, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Αϊτής, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μέρος των χρημάτων θα διατεθεί ώστε ιδιοκτήτες και ένοικοι ακινήτων που είναι δομικά στέρεα να τα επισκευάσουν.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: