Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Απουσία διαβούλευσης και μη υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ


Το λαβαμε απο:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ε.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα τη σύσταση, κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών. Οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ δηλώνουν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να τύχει στήριξης των εργαζομένων όχι μόνο όταν είναι προϊόν διαβούλευσης, όχι μόνο όταν υιοθετούνται οι προτάσεις της ΓΣΕΕ, όχι μόνο όταν διασφαλίζονται τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά κυρίως όταν αποδεικνύετε τεκμηριωμένα ότι θα προκύψει αύξηση του κοινωνικού έργου και πρόσθετο όφελος για τον πολίτη.

Μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε την αναστολή της κοινωνικής κατοικίας, την συρρίκνωση του κοινωνικού πόρου κατά 30% (άρθρο 42, Ν.3863/2010), την μη απόδοση των εισφορών υπέρ ΟΕΚ, την εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων οικογενειών αφού δεν υλοποιούνται οι ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους δικαιούχους, την απουσία διαβούλευσης, την μη υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ και την έλλειψη μελέτης και αιτιολόγησης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.

Καμιά εγγύηση δεν παρέχεται για την καταβολή στον ΟΕΚ του χρέους των 2 δις που παρακρατούνται παράνομα από το ΙΚΑ και δεν επιστρέφουν με τη μορφή στεγαστικής παροχής στους κοινωνικό-οικονομικά ασθενέστερους δικαιούχους μας. Καμιά διασφάλιση για το ύψος του κοινωνικού πόρου, για το μέλλον της στεγαστικής πολιτικής και τις καλύτερες παροχές στους εργαζόμενους.

Τακτικές ενοποιήσεων και συγχωνεύσεων που έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν ταμειακές ανάγκες και να κατεδαφίσουν την κοινωνική κατοικία δεν γίνονται αποδεκτές από τους πολίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: