Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Άδεια Αθήνα με σαραντάρι...



"Καυτό" το διήμερο της Παναγίας


Με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κορυφώνεται την Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το θερμόμετρο αναμένεται να «αγγίξει» τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 37 βαθμούς.

Η πληρότητα στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά αγγίζει το 100%. Ειδικότερα για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν 34 πλοία από το λιμάνι του Πειραιά και 18 από το λιμάνι της Ραφήνας. Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Με επιπλέον δρομολόγια αντιμετωπίζουν την υψηλή ζήτηση τα ΚΤΕΛ, αν και η κίνηση είναι ελαφρώς μειωμένη με πέρυσι. Εκτός από τα 260 κανονικά δρομολόγια προστέθηκαν άλλα 160 για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν 260 κανονικά δρομολόγια συν επιπλέον 50.

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν 547 πτήσεις και οκτώ τσάρτερ, το Σάββατο 497 πτήσεις και 30 τσάρτερ, την Κυριακή 522 πτήσεις και 10 τσάρτερ και Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 τσάρτερ.

Το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εσωτερικού, ενώ τη «μερίδα του λέοντος», στις πτήσεις του εξωτερικού κατέχουν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η νότια Γαλλία.

Τέλος, έκτακτα μέτρα λαμβάνονται στις εθνικές οδούς. Από τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου από το λεκανοπέδιο.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: