Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ανεβαίνει (κι άλλο) ο υδράργυρος




Ο Αύγουστος ως γνωστόν δεν έχει ειδήσεις, κατά τη γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο. Από τη στιγμή που ανεστάλη και η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα τερτίπια του υδραργύρου, που σκαρφαλώνει σταδιακά στα ύψη, φτάνοντας τις επόμενες ώρες και τους 38 βαθμούς κελσίου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Γενικά θα επικρατεί άπνοια με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Την Τρίτη θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του υδραργύρου, φθάνοντας ακόμα και τους 38 βαθμούς κελσίου (υπό σκιάν). Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο το απόγευμα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή). Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Ωστόσο στα βόρεια θα υπάρχουν και πάλι λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Συμπέρασμα; Μαγιό, αντηλιακό, ρακέτες και... βουρ για παραλία!!!
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: