Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για ιδιωτικοποιήσεις




Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση της ιδιωτικοποιήσεις, με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στην πρόσληψη των απαραίτητων συμβούλων ώστε η διαδικασία να προχωρήσει από τις αρχές του 2011.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνομολογηθούν οι συμβάσεις με τους τρεις διεθνείς συμβούλους που θα αναλάβουν την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζα Αττικής, αξιολογώντας παράλληλα και την πρόταση της Πειραιώς για την εξαγορά ΑΤΕ και ΤΤ.



Παράλληλα, εντός του μήνα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την αγορά τυχερών παιχνιδιών, ύστερα από τις αρκετές αναβολές που έχει πάρει το νομοσχέδιο.



Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ενώ θα προχωρήσουν οι προσλήψεις συμβούλων για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΠΑ, τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.



Από τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση θα αρχίσει να... πουλάει με στόχο να έχει ετήσια έσοδα 1 δισ. ευρώ έως το 2015, όπως προβλέπει και το Μνημόνιο.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: