Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διπλή ικανοποίηση Παπακωνσταντίνου



Την ικανοποίησή του για την πετυχημένη έκδοση των ελληνικών ομολόγων, αλλά και για το γεγονός ότι αναγνωρίζονται από τους κοινοτικούς αξιωματούχους οι προσπάθειες της Ελλάδας να εξυγιάνει την οικονομία της, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι το επιτόκιο δανεισμού που πέτυχε η Ελλάδα είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο που προβλέπεται στον κοινοτικό μηχανισμό στήριξης και υπογράμμισε ότι στην έκδοση ανταποκρίθηκαν και δέκα ξένες τράπεζες, κάτι που «δεν ήταν αναμενόμενο γι’ αυτού του είδους τις εκδόσεις ομολόγων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης ότι στα τέλη Ιουλίου αναμένονται και πάλι στις Αθήνα εκπρόσωποι της τρόικας, το πόρισμα των οποίων θα αποτελέσει τη βάση για την παροχή τον Σεπτέμβριο της δεύτερης δόσης του δανείου για το 2010, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη σύνοδο του Eurogroup, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε όσα είπε ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος αξιολόγησε θετικά τις προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Τέλος σε ότι αφορά τα κλειστά επαγγέλματα ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το θέμα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα στο 2011, αλλά η κυβέρνηση έχει ως στόχο να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις από το φθινόπωρο.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: